Azitromycine werking

Azitromycine kopen is al enige tijd mogelijk.  Deze kuur wordt momenteel het meeste gebruikt voor de SOA Chlamydia. Momenteel is Azitromycine een tweedelijnsbehandeling voor chlamydia, hetgeen betekent dat dokters dit medicijn zullen voorschrijven als de eerstelijnsbehandeling. De effectiviteit en ervaring Azitromycine is goed te noemen. Maar hoe werkt deze kuur nou precies?

Azitromycine werking

Azitromycine wordt ook wel Azitromycin genoemd. Het belangrijkste middel in Azithromycine is een antibioticum dat het actieve bestanddeel azitromycine bevat. Het behoort tot de macrolide categorie binnen dit geneesmiddel en heeft een veelzijdige reeks toepassingen bij de behandeling van bacteriële infecties. Azithromycine stopt de infectie die veroorzaakt wordt door bacteriën. Het stopt de verspreiding en verstoord het proces van de eiwitsynthese. Bacteriën vereisen namelijk de vorming van bepaalde eiwitten om zo hun genetisch materiaal te kunnen kopiëren en te vermenigvuldigen. Zodra hun vermogen om dit te doen is geremd, stopt hun groeipatroon en vernietigt het immuunsysteem wat er dan nog van de bacteriën overblijft. Azitromycine wordt veelal ingezet bij Chlamydia maar ook bij huidinfecties, luchtweginfecties, Lymeziekte en reizigersdiarree.

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland met meer dan 60.000 besmettingen per jaar. Deze SOA wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd chlamydia trachomatis en wordt overgedragen door onbeschermde seks. Symptomen van chlamydia zijn onder andere pijn, onregelmatige afscheiding uit de vagina of penis of meer bloedverlies tijdens de menstruatie. Een meerderheid van alle chlamydia gevallen vertoont echter geen symptomen, vandaar dat soa-testen van groot belang zijn.

 


Nu Azitromycine kopen zonder recept »